zaterdag 25 januari 2014

Nostalgische bakkerskar

Hallo allemaal.

Ik had het leuke bakkersstencil gekregen en had het idee om er een bakkerskar van te maken in 3d. Dus aan het stanzen geslagen en eigenlijk door de rechte vormen was hij vrij eenvoudig om te maken.
Ik heb voor jullie een tutorial gemaakt, hoe je deze gave bakkerskar 6002/0305 ook kunt maken. Lees eerst even goed de stappen door, zodat je precies weet wat je moet doen, als je hem gaat maken... Daarna gevuld met broodjes 6002/0310 is hij helemaal af...

Liefs Anke


 Stans de bakkerskar 4x uit zwart papier en knip het af, zoals voorbeeld. Bij het achterwiel is het rechthoekje wat ik er aan gelaten heb , 2cm hoog. En van de bak heb ik het zwarte stangetje tot aan de kettingkast beschermer er aan gelaten. Verder heb ik de bak 2cm hoog afgesneden, dus de bak is nu 6 bij 2cm.

Maak voor in de bakkerskar een doosje van 3,5 bij 6cm. Hiervoor heb je een rechthoek nodig van 5,5 bij 8 cm. Deze ril je 1cm van alle vier de kanten, knip het in, lijm het , zodat er een bakje ontstaat. Je stans 2x de zijkant van de bak, 1x in spiegelbeeld, door hem op het stencil te leggen, embos je zo de 2 randen met de embospen erin. Voor de achterzijde van de bak heb je een strookje papier nodig van 3,1cm hoog bij 5,6 cm breed en je ril aan beide kanten 1cm plakrand.
Voor de voorzijde heb je een rechthoek nodig van 4cm hoog en 3,6 of 3,7 cm breed, dit moet je even nameten en deze ril je op 2 en  3 en 3,5 cm.

 Plak de 2 achterfietsen tegen elkaar, ril op 1cm het rechthoekje doormidden en vouw deze uit, hiermee bevestig je straks de achterfiets onder de bak.

 Bevestig eerst de zijkanten aan het bakje, zodat het precies boven het wiel valt.

 Plak daarna de achterzijde op de bak en de zijkanten.

 Kraft is vrij dik papier, dus daarom heb ik voor deze geen plakrandjes gemaakt, dus van de voorzijde heb ik de randjes ingesmeerd met sneldrogende lijm en zo tegen de voorzijde aangeplakt.

 En de bak is klaar.

 Nu draaien we hem om en plakken de achterfiets vast onder de bak.

 De zwarte stangetjes pakken we met een drupje lijm aan het achterframe vast.

 En de bakfiets kan rijden.

 Nu nog een deksel op de kar... Ik heb hiervoor zelf een strookje van 4,8 bij 4,8 cm gebruikt en dan 1cm gerilt als plakrandje, maar het is verstandig om dit even na te meten, omdat er soms door dikte van papier, wat verschil ik kan zitten.

 Klaar is de bakkerskar, gevuld met broodjes, kan hij aan de verkoop beginnen....


2 opmerkingen:

  1. Prachtig! Het ziet er echt heel leuk uit!
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi Anke, en wat leuk de uitleg erbij voor een echte bakkersfiets, dank je wel.

    Liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen